CFR anunţă, vineri, că retrage din circulaţie toate locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi. Decizia intră în vigoare imediat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulaţie, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, în data de 25.03.2023”, anunţă, vineri, CFR.

Compania a precizat că, suplimentar, ca măsură de siguranţă a circulaţiei trenurilor, va proceda, prin intermediul unei entităţi independente abilitate, la expertizarea soluţiei tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, retrase temporar.

”Pentru CFR Călători este prioritară siguranţa circulaţiei trenurilor, asigurarea securităţii pasagerilor şi a salariaţilor săi”, a mai precizat companmia.

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată.

O persoană a murit şi trei au fost rănite, într-un accident feroviar care a avut loc, în 25 martie, în Gara Galaţi.

Potrivit ISU Galati, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon de călători care era staţionat, în gară, dar în care se aflau călâtori. 

Ministrul Transporturilor, Soirin Grindeanu, a afirmat, ulterior, că locomotive implicate în accident ieşise din revizie în dimineaţa aceleiaşi zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.