CFR Călători anunţă că a luat măsuri pentru a facilita studenţilor emiterea legitimaţiilor de călătorie online şi prin automatele de vânzare, pentru a reduce timpul de aşteptare la casele de bilete, iar modalitatea de rezervare a locului va deveni mult mai facilă pentru studenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Studenţii reprezintă o categorie importantă printre călătorii noştri şi din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluţie care să le permită procurarea online a biletelor de tren.  Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenţiei călătorul şi nevoile sale şi sperăm că acest pachet legislativ şi platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanţial experienţa călătoriei cu trenul. Vom reveni cu mai multe detalii interesante în perioada imediat următoare”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan  Costescu.

Compania şi trei organizaţii studenţeşti reprezentative au încheiat joi un protocol cu privire la procedura prin care studenţii să aibă posibilitatea de a-şi procura bilete de tren online.

Totodată, Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) şi CFR Călători fac demersuri pentru promovarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi aprobate prin HG nr. 42/2017.

”După definitivarea formei legale a actului legislativ de modificare şi completare a H.G. nr. 42/2017, studenţii care vor dori eliberarea online a biletelor/abonamentelor de tren vor trebui să-şi creeze un profil de utilizator pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student şi dreptul la gratuitate”, a mai transmis CFR.  

Intenţia companiei este ca măsura de emitere online a legitimaţiilor de călătorie pentru studenţi să poată fi aplicată la începerea anului universitar.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.