Topul celor mai vândute smartphone-uri de anul trecut este dominat cu autoritate de Apple, ale cărei produse se află pe primele şapte locuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a dominat piaţa de smartphone-uri în 2023 mai copios decât a făcut-o vreodată. Top 10 al celor mai vândute smartphone-uri, conform analizei Counterpoint, este compus din şapte iPhone-uri, urmate de trei dispozitive Samsung.

iPhone 14, iPhone 14 Pro Max şi iPhone 14 Pro au fost cele mai vândute smartphone-uri la nivel global în 2023, urmate de iPhone 13 şi trei modele din seria iPhone 15.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De remarcat, în cazul Apple, că în top nu apare niciun model Plus din niciuna dintre cele mai recente trei generaţii de iPhone.

După cele şapte iPhone-uri vin trei telefoane Samsung: Galaxy A14 5G, Galaxy A04e şi Galaxy A14 4G.

În cazul Samsung, se observă cum producătorul coreean nu a reuşit să aducă în Top 10 niciun flagship, ci doar modele aşa-zis accesibile.

Pentru acest an, analiştii se aşteaptă ca în Top 10 să intre şi smartphone-uri ale producătorilor chinez. Rămâne de văzut cum vor afecta acestea prezenţa Samsung în topul vânzărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.