Cel mai mare acţionar al Wizz Air, Indigo Partners, va vinde acţiuni ale companiei aeriene ungare în valoare de până la 400 de milioane de lire sterline, a anunţat, luni, banca Barclays, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondul de investiţii Indigo Partners deţinea luni 15 milioane de acţiuni Wizz Air, respectiv o participaţie de 17,5%, potrivit băncii, care coordonează tranzacţia la nivel global.

Pe baza preţului acţiunilor Wizz Air de la închiderea tranzacţiilor bursiere de luni, participaţia deţinută de Indigo Partners la compania aeriană este în valoare de aproximativ 825 de milioane de lire.

Companiile aeriene şi de călătorii sunt disperate să se redreseze din criza provocată de Covid-19, cu ajutorul vacinărilor.

Industria transporturilor aeriene este presată şi de aparişia noilor tulpini ale coronavirusului, numărul pasagerilor Wizz Air scăzând în februarie cu 87% faţă aceeaşi perioadă a anului 2020.

Barclays a anunţat luni că vînzarea de acţiuni va avea loc prin intermediul unei oferte accelerate, care va începe imediat.

Wizz Air nu a răspuns imediat unei solicitări pentru comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.