Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că în 2024 - 2025 compania Tarom va ajunge pe profit şi că în acest nou vor fi vândute avioanele vechi şi vor fi achiziţionate altele noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform planului de restructurare ar trebui (să fie Tarom pe profit-  n.r.) în 2025. Tarom a primit un ajutor de salvare anul trecut, acel ajutor ar trebui fie returnat, nu are de unde să returneze, ar însemna ajutorul companiei fie transformat în ajutor de restructurare. Se lucrează intens la un plan de restructurare. Planul implică uniformizarea flotei, ar rămâne cu o flotă mai mică, aproximativ trei sferturi din dimensiunea actuală, reducerea personalului care a şi început”, a declarat Cătălin Drulă la Digi24, luni seară.

Ministrul Transporturilor a mai declarat că anul acesta vor fi cumpărate noi aeronave.

”Anul acesta se vând avioanele vechi şi o să vină avioane noi. Există o comandă făcută acum doi ani de cinci avioane Boeing 737 Max. Pe acest plan care eficientizează pe partea de reducere de personal, deja au plecat voluntar vreo 300 de oameni, deja sunt în evaluare ceilalţi, prin reducerea direcţiei tehnice, planul are mai mulţi paşi”, a declarat Drulă.

Ministrul a mai precizat că Tarom va avea doar două tipuri de aeronave.

”Vor fi doar două tipuri de aeronave, Boeing şi ATR, ceea ce reduce mult costurile, cu aeronave de tip modern. În acest plan ar trebui să revină pe profitabilitate în 2024 - 2025”, a declarat ministrul Transporturilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.