Ministrul Turismului Constantin-Daniel Cadariu a precizat că turistic lucrurile au stat bine, în sezonul de iarnă, fiind foarte multe rezervări făcute în staţiunile montane, iar în unele dintre ele gradul de ocupare a fost de aproape sută la sută. El a adăugat că, din cauza temperaturile crescute, a fost mai problematic în perioada sărbătorilor pe rit vechi, pentru că în anumite cazuri nu au putut fi folosite tunurile de zăpadă, deoarece a fost prea cald afară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lucrurile au stat în regulă, au fost foarte multe rezervării, în multe staţiuni turistice gradul de ocupare a fost de aproape 100%. În perioadă sărbătorile pe rit vechi a fost mai problematic pentru că a fost o vreme mai caldă şi nu a fost zăpadă. E o stare de fapt. Sunt modificări climatice. Sunt 85 de locaţii unde avem pârtii de schi, însă sunt foarte puţine cazuri unde au putut fi folosite tunurile de zăpadă, pentru că a fost prea cald”, a afirmat Constantin-Daniel Cadariu, marţi la TVR Info, întrebat dacă are semnale de la întreprinzătorii din turism despre faptul că traversăm o perioadă fără zăpadă.

Ministrul Turismului a adăugat că „rămâne de văzut care vor fi evoluţiile din punct de vedere al temperaturilor”.

„Se ştie pentru ca într-o staţiune care are pârtii de schi să poţi practica sportul pentru o perioadă lungă, trebuie precipitaţii multe şi un strat consisent de zăpadă pentru a practica acest sport. Vom vedea. Urmărim prognoza meteo, nu sunt foarte încrezător”, a completat Cadariu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.