Bursele mondiale şi randamentele obligaţiunilor din SUA au scăzut luni, iar euro s-a apropiat de paritatea cu dolarul, în timp ce investitorii se pregătesc pentru date noi privind inflaţia şi câştigurile corporative, care ar putea să influenţeze politica Rezervei Federale referitoare la creşterea ratelor dobânzilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean STOXX 600 a pierdut 0,50%, iar indicele MSCI al acţiunilor la nivel global a scăzut cu 1,17%.

Euro s-a situat chiar deasupra parităţii faţă de dolar, în condiţiile în care importantul gazoduct rusesc Nord Stream 1, care livrează gaze în Germania, a intrat în întreţinere anuală, timp de 10 zile.

Randamentele obligaţiunilor din zona euro au scăzut, în timp ce aşteptările inflaţioniste pe termen lung au scăzut sub 2%, pe măsură ce temerile de recesiune s-au adâncit după avertismentele privind posibila reducere a livrărilor de gaze ruseşti.

Randamentul obligaţiunilor de stat pe 10 ani ale Germaniei, indicatorul de referinţă din zona euro, a scăzut cu 0,05 puncte procentuale la 1,296%. Săptămâna trecută, atins un minim al ultimelor cinci săptămâni, de 1,072%.

Subliniind natura globală a problemelor legate de inflaţie, băncile centrale din Canada şi Noua Zeelandă vor înăspri şi mai mult politica monetară, în această săptămână.

Wall Street, care a avut un început puternic în iulie, după o primă jumătate a anului dificilă, a continuat să scadă, deoarece traderii se tem de o nouă rundă de vânzări grele dacă rezultatele financiare ale companiilor nu vor îndeplini aşteptările în această lună.

Indicele dolarului a crescut cu 0,869%, euro coborând cu 1,2%, până la 1,0061 dolari.

Starea de spirit a pieţei va fi testată de rezultatele financiare ale JPMorgan şi Morgan Stanley, care vor fi publicate joi, iar cele ale Citigroup şi Wells Fargo a doua zi.

Oamenii sunt îngrijoraţi nu doar că profiturile vor scădea din cauza încetinirii economice, ci şi din cauza aprecierii dolarului american, care creează efecte adverse pentru multinaţionale”, a declarat Robert Pavlik, manager senior de portofoliu la Dakota Wealth Management..

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,42%, S&P 500 a pierdut 1,04%, iar Nasdaq Composite 2,02%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.