Bursele europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, susţinute de sectoarele tehnologiei şi sănătăţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean STOXX 600 a urcat cu 0,7%, iar creşterile au fost conduse de acţiunile din sectorul tehnologiei, al sănătăţii şi al construcţiilor.

Subindicele tehnologiei este pe care să înregistreze în 2021 cele mai bune performanţe între sectoarele europene, cu un avans de circa 33%, urmat de titlurile bancare.

DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,5%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,76%, iar FTSE MIB al bursei din Milano a urcat cu 0,8%.

Indicii bursieri au crescut şi în restul lumii, indicele american S&P 500 atingând un nivel record pe fondul atenuării îngrijorărilor legate de varianta Omicron a noului coronavirus.

După un declin de 4% în 2020, STOXX 600 se îndreaptă spre o creştere de 21,7% în acest an.

Între companii, acţiunile Roche au urcat cu 0,9%, după ce autoritatea de reglementare a sectorului sănătăţii din Elveţia a aprobat Ronapreve, un tratament cu anticorpi dezvoltat de companie în colaborare cu Regeneron pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.

Vineri, Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA a acordat autorizaţie în sistem de urgenţă a unui test rapid de Covid-19 pentru utilizarea la domiciliu de către perspane cu vârste de cel puţin 14 ani.

Pieţele din Marea Britanie, Austraţia şi Hong Kong au fost închise pentru sărbători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.