Bursele au scăzut joi la nivel mondial, preţul petrolului Brent a depăşit 100 de dolari pe baril pentru prima oară din 2014, iar rubla a atins un minim record, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a lansat o invazie în Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pieţele au avut toate reacţiile predictibile. Indicii bursieri europeni DAX, CAC 40 şi FTSE 100 şi FTSE MIB au scăzut cu aproape 4%. Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu 3,3%.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones scade cu 2,5%, S&P 500 cu 1,46%, iar Nasdaq cu 0,64%.

Obligaţiunile guvernamentale cu ratinguri ridicate au crescut puternic, ca şi monedele considerate sigure, precu, dolarul, francul elveţian, yenul japonez şi aurul.

Pe piaţa din Rusia, rubla s-a depreciat cu aproape 7%, la un minim record de 86,98 unităţi pentru un dolar, în timp ce indicii bursieri de la Moscova au coborât cu 40%.

Ucraina a fost nevoită să suspende tranzacţiile în monedă locală după prebuşirea obligaţiunilor guvernamentale, investitorii anticipând că ţara va intra din nou în incapacitate de plată, cum s-a întâmplat ân 2014, când Rusia a anexat Crimeea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.