Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a trecut de pragul de 10.000 de puncte şi a atins astfel maximul ultimilor 12 ani, a anunţat luni bursa, care precizează că la finalul şedinţei de tranzacţionare din 13 ianuarie, indicele BET a ajuns la nivelul de 10.024 puncte, după o creştere de 0,71% faţă de şedinţa precedentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BET reflectă evoluţia celor mai lichide 16 companii listate la BVB cu excepţia SIF-urilor.

"Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat de la nivelul indicelui BET în ultimii 12 ani. Maximul istoric atins a fost consemnat pe 24 iulie 2007, când BET a înregistrat o valoare de 10.813 puncte. Anul trecut, indicele BET a înregistrat o cretere de peste 35%", arată BVB într-un comunicat.

În prezent, din componenţa BET fac parte următoarele companii: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Transgaz (TGN), Electrica (EL), Digi Communications (DIGI), Nuclearelectrica (SNN), Transelectrica (TEL), Alro (ALR), MedLife (M), Conpet (COTE), Purcari Wineries (WINE), Sphera Franchise Group (SFG) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.