O inflaţie medie anuală de aproximativ 8% este estimată până la sfârşitul anului în Bulgaria şi în scădere în anul următor, a declarat ministrul Economiei şi Industriei Bogdan Bogdanov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până la sfârşitul anului, să ajungem la o bază anuală medie de aproximativ 8% şi să continue să scadă anul viitor. Inflaţia este de o singură cifră în acest moment - este ceva foarte important. Sperăm că va continua să scadă. Bineînţeles, este foarte important să nu existe factori care să umfle artificial inflaţia. Unul dintre acestea în momentul de faţă este interzicerea importurilor din Ucraina, care de fapt, până la urmă, provoacă exact un astfel de efect", a spus el, potrivit Novinite,

Bogdanov estimează menţinerea preţurilor la combustibili în ţară, menţionând că Bulgaria nu este o piaţă izolată, dar are în prezent unul dintre cele mai mici preţuri din UE.

El a subliniat importanţa ca Lukoil să plătească taxe în Bulgaria.

„Impozitele care sunt datorate, atât impozitul pe profit, cât şi impozitul pe profit în exces, ar trebui plătite în termeni specifici, astfel încât aceste impozite, aceste resurse, să poată fi redirecţionate pentru a ajuta consumatorii şi pentru a susţine economia bulgară”, a adăugat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.