Bulgaria va reduce temporar taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru restaurante, cărţi şi produse pentru copii la 9%, de la 1 iulie, a anunţat miercuri agenţia fiscală din această ţară, transmite Novinite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, de la 1 iulie, măsura se va aplica pentru cărţi, restaurante, servicii de catering, alimente pentru bebeluşi şi scutece. Măsura este temporară şi va fi valabilp până la 31 decembrie 2021.

De această măsură vor beneficia nu doar hotelierii, ci şi publisherii şi distribuitorii de cărţi, inclusiv în ediţii electronice.

Modificările se vor aplica şi comercianţilor de produse pentru copii, respectiv alimente pentru bebeluşi şi copii, scutece şi produse pentru igienă.

În Bulgaria nu există o cotă redusă de TVA pentru produsele de primă necesitate, cum ar fi alimentele sau medicamentele, cota standard fiind de 20%. O cotă mai mică a TVA, de 9%, este aplicată agenţiilor de turism, pentru servicii de cazare şi de transport al turiştilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.