Compania americană Bristol Myers Squibb, într-un proces făcut public vineri, a declarat că tratamentul împotriva cancerului Imfinzi al AstraZeneca îi încalcă brevetele legate de medicamentul său de succes Opdivo, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plângerea făcută de Bristol Myers Squibb la instanţa federală din Delaware afirmă că utilizarea Imfinzi pentru a trata cancerul pulmonar şi de vezică urinară încalcă mai multe brevete referitoare la imunoterapia Opdivo dezvoltată de Bristol.

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat vineri că producătorul de medicamente anglo-olandez analizează plângerea şi va răspunde ”la momentul oportun”.

Un reprezentant al Bristol Myers a refuzat să comenteze.

Bristol Myers, cu sediul în New York, a obţinut anul trecut venituri de peste 7,5 miliarde de dolari din vânzările la nivel mondial de Opdivo.

Imfinzi a adus anul trecut vânzări de peste 2,4 miliarde de dolari pentru producătorul britanic de medicamente.

Bristol a cerut instanţei din Delaware o sumă nedezvăluită de despăgubiri băneşti.

Opdivo (nivolumab) este un anticorp monoclonal conceput pentru a bloca o proteină pe care celulele canceroase o folosesc pentru a evita sistemul imunitar. Tratamentul elimină în esenţă frânele sistemului imunitar pentru a lupta împotriva cancerului.

Opdivo este aprobat pentru utilizare împotriva multor tipuri de cancer, inclusiv melanom şi cancer avansat de plămân, vezică şi rinichi.

Imfinzi (duralumab) funcţionează în mod similar. Plângerea, care citează mai multe brevete, spune că Bristol a inventat metodele de îmbunătăţire a răspunsurilor imune.

O filială a Bristol Myers a câştigat anterior 1,2 miliarde de dolari de la o divizie a Gilead Sciences, a cărei imunoterapie pentru limfom Yescarta, dintr-o clasă diferită de medicamente, s-a dovedit a încălca unul dintre brevetele sale. O curte de apel din SUA a respins anul trecut despăgubirea respectivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.