Premierul Boris Johnson s-a angajat sâmbătă să majoreze cu 30% contribuţia Marii Britanii pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la 340 de milioane de lire sterline pentru următorii patru ani, solicitând, într-un discurs înregistrat adresat Adunări Generale a Naţiunilor Unite, reforme la nivelul OMS şi o revigorare a cooperării transfrontaliere, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După nouă luni de luptă cu Covid-19, simpla noţiune de comunitate internaţională pare zdrenţuită. Dacă nu ne vom uni şi nu vom acţiona împotriva duşmanului nostru comun, ştim că toată lumea va avea de pierdut. Acum este momentul...ca umanitatea să depăşească graniţele şi să repare sciziunile”, a afirmat Johnson.

Planul premierului britanic include o reţea globală de centre de cercetare, mai multe capacităţi de producere a vaccinurilor şi un acord pentru reducerea tarifelor de export impuse la începutul pandemiei de Covid-19.

Johnson va angaja o sumă iniţială de 71 de milioane de lire pentru parteneriatul global cunoscut sub numele COVAX pentru a asigura drepturile de achiziţie a 27 de milioane de doze de vaccinuri.

Johnson a anunţat o finanţare de 340 de milioane de lire sterline (433,23 milioane de dolari) pentru OMS, care va fi eşalonată pe parcursul a patru ani, aceasta reprezentând o majorare de 30% faţă de angajamentul pentru cei patru ani precedenţi. O treime din bani vor depinde însă de reformarea organizaţiei.

Marea Britanie, alături de Franţa şi Germania, şi-a exprimat sprijinul pntru OMS, dar cu condiţia reformelor, organizaţia fiind criticată pentru reacţia la pandemia de Covid-19.

Statele Unite au notoficat oficial OMS, în luna iulie, că se vor retrage din agenţia ONU care a fost creată pentru îmbunătăţirea sănătăţii la nivel mondial, preşedintele Donald Trump acuzând-o că este prea apropiată de China şi că a gestionat greşit pandemia de Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.