Platforma europeană de mobilitate Bolt a anunţat marţi că lansează serviciul de car-sharing Bolt Drive, iar anul acesta compania va investi 20 de milioane de euro în lansarea acestui serviciu în Europa şi va începe printr-un proiect pilot care se va desfăşura pe piaţa internă, în Estonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bolt, platformă europeană de mobilitate, lansează serviciul de car-sharing, Bolt Drive. Noul serviciu permite utilizatorilor să închirieze o maşină pentru perioade scurte de timp, folosind aplicaţia Bolt. Anul acesta, compania va investi 20 de milioane de euro în lansarea Bolt Drive în Europa şi va începe printr-un proiect pilot care se va desfăşura pe piaţa internă, în Estonia", informează compania.

Bolt Drive este un serviciu gratuit de partajare a maşinilor, care permite utilizatorilor să vadă, pe o hartă, cele mai apropiate vechicule de ei şi să rezerve o maşină folosind aplicaţia Bolt. Ei pot începe călătoria deblocând maşina cu un telefon mobil şi o pot încheia oriunde în oraş, într-o zonă indicată în aplicaţie. Utilizatorii nu trebuie să plătească pentru parcare sau combustibil.

Bolt este prima platformă de mobilitate din Europa care oferă servicii de car-sharing, ride-hailing şi micromobilitate cu scutere şi biciclete electrice, toate printr-o singură aplicaţie.

"Maşinile personale sunt principala cauză a problemelor în transportul urban. Acestea sunt responsabile pentru traficul aglomerat, emisiile de mediu şi ocuparea spaţiului oraşului. Misiunea companiei Bolt este de a ajuta oamenii să renunţe la maşinile lor personale, oferind o alternativă mai bună. Pentru ca oamenii să treacă de la proprietate la transport la cerere, trebuie să le oferim o opţiune mai convenabilă, mai accesibilă şi mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pentru fiecare distanţă. Facem deja acest lucru pentru călătoriile pe distanţe scurte şi medii. Bolt Drive acoperă acum restul situaţiilor de utilizare, fie că este vorba despre un drum până la un centru comercial mare sau o escapadă de weekend. Utilizatorii noştri vor avea acces la o maşină în orice moment, din aceeaşi aplicaţie pe care o folosesc deja pentru trotinete, biciclete electrice şi ride-hailing", afirmă  Markus Villig, CEO Bolt.

Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 40 de ţări din Europa şi Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete şi biciclete electrice, până la livrarea de alimente şi pachete.

Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, ca parte a Planului Verde al Bolt, un angajament pe termen lung de reducere a amprentei ecologice a companiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.