Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că discuţiile cu Comisia Europeană în ceea ce priveşte deficitul bugetar pentru anul în curs vor fi purtate având în vedere deficitul înregistrat în anul trecut. El arată că nu s-au avansat cifre privind asumarea unei ţinte de deficit pentru acest an, dar că România trebuie să dea ”asigurări” că se află ”pe traiectoria corectă de reducere a deficitului bugetar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu sunt moderat în ceea ce priveşte viitorul pentru implementarea proiectelor noastre de investiţii, pentru că contextul european este unul în care şi alte ţări sunt cu aceste probleme ce ţin de deficitul bugetar, cauzele le ştim cu toţii. (...) Noi, închizând în jurul valorii de 5,7% deficitul bugetar, de aici se vor pune bazele noului program de convergenţă pe care îl vom avea în relaţia cu Comisia Europeană. Acum, realist discutând, trecând prin măsuri consecutive pe care le-am luat pentru reducerea deficitului bugetar, în jur de 5% din PIB. Şi Polonia, am vorbit cu ministrul polonez al Finanţelor şi mi-a spus că ei au închis anul cu 5,8% din PIB şi că pentru anul 2024 au prevăzut în buget 5% din PIB, prevăzut”, a afirmat Marcel Boloş, miercuri seară, la Digi 24.
 
Întrebat dacă a fost acceptat la nivelul Comisiei Europene deficitul înregistrat de România anul trecut, Boloş spune că în luna aprilie este comunicarea finală care se face către Comisia Europeană, după care Comisia Europeană întocmeşte, în luna iunie, raportul privind situaţia financiară a statelor membre. 
 
Conform ministrului Finanţelor, România trebuie să dea ”asigurări” că se află ”pe traiectoria corectă de reducere a deficitului bugetar”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.