Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a declarat, referitor la amendamentul la proiectul de lege privind măsurile fiscale care prevede o naţionalizare a Pilonului doi de pensii şi care a creat tensiuni în coaliţia de guvernare, liberalii nefiind de acord cu el, că este un amendament neoficial şi a adăugat că au fost discutate multe variante ale proiectului de lege în spaţiul publice, iar unele dintre ele au fost „bazaconizată”, altele fiind duse în ridicol. Prin urmare, a mai precizat ministrul PNL nu ar trebui să ne luăm după un document care nu este oficial. „Credeţi-mă că am suficiente probleme de rezolvat decât să ne uităm după aceste fiţuici care sunt neoficiale şi nu au produs niciun efect”, a mai spus Boloş, care a adăugat că nu are motive să demisioneze din funcţie pentru că nu este parlamentar şi nu el face amendamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cum să se întâmple aşa ceva cu un act legal? Cum să fie afectate persoanele, de vreme ce este un amendament neoficial? Cum să vă spun, dacă în această perioadă de timp în care am discutat nenumărate variate de acoperire şi de rezolvare a problemei de sustenabilitate financiară a României, fiecare dintre aceste variante a fost bazaconizată sau, unele dintre ele, chiar au fost duse în ridicol, cum să ne luăm după un document care nu este oficial?”, a afirmat Marcel Boloş, întrebat marţi la Parlament dacă a fost o încercare mascată de a introduce acest amendament în textul legii.

Chestionat de unde a apărut acest amendament, ministrul de Finanţe a răspuns: „Dacă nu este oficial, de ce să ne mai intereseze asta?”.

„Credeţi-mă că am suficiente probleme de rezolvat decât să ne uităm după aceste fiţuici care sunt neoficiale şi nu au produs niciun efect”, a completat Boloş.

Întrebat dacă ia în calcul să îşi dea demisia, Marcel Boloş a replicat scurt: „Pentru ce?”.

Chestionat mai departe dacă va demisiona, în cazul în care colegii îi cer acest lucru, pentru că amendamentul este de la Ministerul de Finanţe, ministrul liberal a spus: „Încă o dată, Boloş Marcel nu este parlamentar. Nu face amendamente la proiectele de legi. Nu am treabă cu aşa ceva. Ce ar trebui să fac eu?”.

Liderii coaliţiei s-au reunit marţi, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern, pentru a stabili ce amendamente aprobă în proiectul de lege privind asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale. Apariţia unui articol nou, care practic prevede o naţionalizare a Pilonului doi de pensii, potrivit unor surse politice, a provocat scandal în interiorul şedinţei, liberalii nefiind de acord cu acesta. În plus, taxarea băncilor se modifică în sensul în care acestea ar trebui să plătească un impozit de 2% pe cifra de afaceri în 2024 şi 2025, dublu faţă de prevederea iniţială de 1%.

În cursul serii, de la ora 18.00, este programată şedinţa de plen reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru asumarea răspunderii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.