Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Gruia Ivan a afirmat că funcţionarii publici buni nu vor fi înlocuiţi de noile tehnologii după ce va fi încheiat procesul de digitalizare, dar a menţionat despre cei care nu se vor adapta, că nu poţi moderniza România cu cei care nu doresc acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bogdan Ivan a fost întrebat duminică, la Digi 24, ce se va întâmpla cu sutele de mii de funcţionari publici care odată cu digitalizarea îşi vor pierde slujbele. 
“Statele care dau cele mai eficiente servicii administrative în format digital. Şi avem Danemarca, Estonia, Portugalia, Polonia. Am făcut un studiu împreună cu cei din Danemarca, modul în care au evoluat resursele umane din administraţia publică în urma implementării unui sistem similar cu cel pe care vrem să îl implementăm în România. Din punct de vedere al numărului de angajaţi foarte mulţi dintre cei care făceau sarcini repetitive au ajuns să se formeze înspre noi joburi, au ajuns să aibă mai mult timp pentru munca de bază, au relaţie cu mai mulţi beneficiari şi ce e foarte important, că au ajuns să constate o creştere a calităţii muncii la locul de muncă”, a afirmat ministrul Digitalizării.
El a precizat că oamenii valoroşi nu vor fi înlocuiţi de noile tehnologii. 
“Dar vreau să fie foarte clar oamenii buni nu vor fi înlocuiţi de noile tehnologii. Dar în schimb dacă este cineva ca efectiv nu se poate adapta acestor schimbări şi folosirii noilor tehnologii primul pas este să faci cursuri de formare, să îi dai aceste abilităţi prin poate să aducă o plus valoare mai mare actului administrativ. Dacă nu îşi va dori să facă acest lucru este evident că nu vei putea să mergi înainte şi să modernizeze România cu oameni care nu îşi doresc acest lucru, care vor să facă în continuare situaţiile financiar-contabile cu creionul chimic pe hârtie, urmând să dea unui coleg mai tânăr respectivele planşe, iar colegul mai tânăr să stea să introducă manual datele într-un calculator, într-un soft. Este evident că trebuie să ne schimbăm, dar vreau să fie foarte clar, oamenii buni nu vor fi înlocuiţi niciodată de maşini”, a explicat Bodgan Ivan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.