Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a anunţat, vineri, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an, dar şi reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituţiilor de credit la nivelul de 6% de la 8%. Aceasta este a 13-a oară consecutiv când BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, BNR a decis menţinerea la 1,50% pe an a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit şi la 3,50% pe an a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare.

În plus, consiliul de administraţie al BNR a decis reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituţiilor de credit la nivelul de 6% de la 8% începând cu perioada de aplicare 24 februarie -23 martie 2020 şi menţinerea ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei la nivelul de 8%.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Aceasta este a 13-a oară când BNR decide menţinerea ratei dobânzii la 2,50%.

Ultima dată când BNR a decis creşterea ratei dobânzii de politică monetară, de la 2,25% la 2,50% pe an, a fost în 7 mai 2018.

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în decembrie la 4,04%, după ce a crescut în noiembrie până la 3,77%, potrivit datelor INS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.