Americanii vor avea în acest an cel mai ieftin meniu de Thanksgiving din 2013, datorită ofertei mari de curcani existentă pe piaţă, determinată de creşterea puternică a producţiei, în timp ce cererea a stagnat, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui sondaj anual efectuat de Federaţia Fermierilor Americani, un curcan de dimensiuni medii va costa cu circa 1,6% mai puţin decât anul trecut, iar întregul meniu de Thanksgiving va fi cel mai ieftin după 2013.

Cererea de carne de curcan s-a dublat faţă de anii ‘80, pe  măsură ce americanii au început să consume din ce în ce mai multe alimente cu conţinut redus de grăsime.

Există piaţă pentru mezeluri şi carne de curcan tocată, dar interesul pentru carnea de curcan porţionată este mai scăzut, a arătat Dewey Warner,  cercetător asociat la Euromonitor International în Chicago El a explicat că oamenii sunt mult mai obişnuiţi cu carnea de pui.

Producţia de carne de curcan din Statele Unite a crescut mai rapid decât cererea, în ultimii doi ani. În 2015 a avut loc cea mai gravă epidemie de gripă aviară din istoria Statelor Unite, în care au murit milioane de păsări, dar criza a trecut între  timp.

”După gripa aviară, piaţa a înregistrat o supracorecţie, iar oferta a devenit excesivă”, a declarat Jay Jandrain, director operaţional la compania Butterball, producător din Carolina de Nord care vinde circa o treime din totalul curcanilor comercializaţi de Thanksgiving şi Crăciun.

Preţurile s-au menţinut sub  medie  în acest an şi sunt deosebit de  scăzute  de Thanksgiving, când în mod normal ar fi trebuit să crească, potrivit unui raport publicat săptămâna trecută de Departamentul american al Agriculturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.