Renumiţii producători de automobile de lux Bentley şi Aston Martin nu sunt imuni la impactul pandemiei de coronavirus asupra economiei şi industriei auto mondiale, urmând să îşi reducă numărul de angajaţi din cauza scăderii cererii pentru vehiculele lor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bentley, deţinută de Volkswagen, a anunţat vineri că intenţionează să elimine până la 1.000 de locuri de muncă, aproape un sfert din forţa de muncă totală, dar prin intermediul unui program de plecări voluntare.

”Cu aceasta estimare de reducere considerabilă a veniturilor viitoare, Bentley a accelerat planurile de evaluare cuprinzătoare a structurii costurilor şi investiţiilor şi, în ultimă instanţă, ca în orice organizaţie, costurile şi structura forţei de muncă”, a anunţat compania într-un comunicat.

Pandemia de coronavirus a întârziat şi planurile Bentley de a stabili detaliile unui plan de restructurare numit “Beyond100”. Programul are rolul să pregătească producătorul auto cu o istorie de un secol pentru următorii 100 de ani.

Producătorul auto britanic Aston Martin a anunţat planul de a desfiinţa 500 de locuri de muncă, din cauza volumului de producţie aflat sub nivelul planificat iniţial şi pentru îmbunătăţirea productivităţii. Aston Martin are  aproximativ 2.600 de angajaţi la nivel mondial.

Restructurarea este aşteptată să înceapă în luna august, potrivit unui purtător de cuvânt aş companiei. Anunţul a venit la o săptămână de când Aston Martin a anunţat că directorul general al Mercedes-AMG, Tobias Moers, îl va succeda pe Andy Palmer, care a demisionat începând cu data de 1 august.

Reducerea de personal de la Aston Marin face parte dintr-un plan de restrângere a costurilor cu circa 28 de milioane de lire sterline (35,6 milioane dolari), în termeni anuali. Restructurarea ar urma să coste aproximativ 12 milioane de lire (15,3 milioane dolari) în 2020, potrivit companiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.