Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare bancă din România, vrea să dea acţionarilor dividende de 600 milioane lei din profitul net realizat anul trecut, propunerea urmând a fi votată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 29 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aprobarea propunerii de repartizare a profitului net realizat în suma de 1,62 miliarde lei, astfel: alocarea sumei de 231,36 milioane lei pentru rezerve legale si alte rezerve, a sumei de 1,38 miliarde lei pentru rezerve din profit net de repartizat, suma din care se va distribui suma de 600 milioane lei ca dividende. Aprobarea fixarii unui dividend brut/actiune de 0,1150286771 lei”, arată convocatorul transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Data propusă pentru plata dividendelor este 22 iunie 2020.

De asemenea, pe ordinea de zi este şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a programului de investiţii pentru 2020 (planul de afaceri pe 2020).

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi este majorarea capitalului social cu suma de 521,6 milioane lei prin emisiunea a 521.609.059 noi acţiuni cu valoare nominală de 1 leu/acţiune, precum si stabilirea unui preţ în valoare de 0 (zero) lei pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului şi rotunjirii rezultatelor.

În plus, acţionarii vor fi informaţi cu privire la ”achiziţia unei participaţii în capitalul social al OCN Microinvest SRL”.

De altfel, banca a anunţat încă din ianuarie că intenţionează să achiziţioneze 100% din capitalul social al OCN Microinvest, companie de creditare nebancară specializată pe finanţarea microîntreprinderilor, liderul pieţei financiare non-bancare din Republica Moldova.

La rândul său, Consiliul Concurenţei din Republica Moldova a anunţat în februarie că analizează operaţiunea de concentrare economică privind preluarea de către Banca Transilvania a controlului unic sub formă de achiziţionare a 100% din capitalul social al OCN Microinvest.

Microinvest are peste 25.000 de clienţi, aproape 200 de angajaţi, 13 sucursale şi a acordat până acum peste 30.000 de finanţări. 

Banca Transilvania are o capitalizare de 9,36 miliarde lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.