Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a realizat un profit net de 907 milioane lei în primul semestru al anului, în urcare cu 0,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (901,03 milioane lei).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profitul net al Grupului Banca Transilvania a crescut cu 3% în prima parte a anului, la 1,046 miliarde lei, de la 1,015 miliarde lei în primul semestru al anului trecut.

Veniturile operaţionale ale Grupului BT au crescut cu 17,6%, până la 2,83 miliarde lei (faţă de 2,41 miliarde lei în semestrul 1 din 2021). De cealaltă parte, veniturile operaţionale ale băncii au urcat la 2,33 miliarde lei.

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au crescut peste media pieţei, până la 140,1 miliarde lei (+5,76% faţă de 31 decembrie 2021), iar creditele au crescut până la 64,9 miliarde lei (+15,58% faţă de 31 decembrie 2021).

”Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1,046 miliarde lei, din care cel al băncii este de 907 milioane lei. Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu peste 139,5 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT. Primul semestru a adus, de asemenea, o creştere cu 1.600 de clienţi noi şi aproape 800 de credite, pe zi. BT a atras în prima jumătate a anului peste 285.000 de clienţi, ajungând la 3,75 de milioane”, anunţă banca.

Depozitele clienţilor au ajuns la 110,9 miliarde lei, din care 72,8 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 38,1 miliarde lei ale persoanelor juridice.

„Am continuat în primul semestru finanţarea economiei şi a statului, în condiţiile în care oferim randamente bune pentru economiile păstrate la BT. Am ajuns la noi recorduri ale tranzacţiilor atât în ceea ce priveşte plăţile cu cardurile, cât şi operaţiunile companiilor, pe fondul creşterii activităţii băncii. Creştem pe toate segmentele de piaţă, în condiţii de profitabilitate şi oferim clienţilor dobânzi competitive, în timp ce avem cea mai bună dinamică în atragerea de noi clienţi. În ciuda condiţiilor provocatoare prin care trece economia, ne uităm cu încredere la perioada următoare. Avem apetit pentru finanţare şi creşterea activităţii BT”, declară Ӧmer Tetik, director general, Banca Transilvania.

În perioada ianuarie–iunie, Banca Transilvania a acordat aproape 140.000 de credite persoanelor fizice şi companiilor, în valoare de 14,17 miliarde lei.

Numărul plăţilor cu telefonul s-a dublat în semestrul întâi din acest an faţă de aceeaşi perioadă din 2021, ajungând la 53 milioane. În total, 82% din clienţii băncii sunt clienţi unici digitalizaţi, un indicator pe care BT îl urmăreşte atent.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din Europa de Sud-Est, precum şi principalul finanţator al economiei româneşti, acoperind toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are peste 19% cotă de piaţă, 3,7 milioane de clienţi, peste 9.200 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.