Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi au reţinut peste 5.000 perechi încălţăminte sport susceptibilă de a fi contrafăcută. Încălţămintea are o valoare totală de aproximativ 2.000.000 lei şi a fost descoperită într-un camion care se deplasa din Polonia tranzitând România, cu destinaţia Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 22 februarie 2024 la Biroul Vamal de Frontieră Siret – Direcţia Regională Vamală Iaşi s-a prezentat pentru controlul vamal un transport de încălţăminte sport provenind din China care circula pe ruta Polonia – Slovacia – Ungaria – România şi se îndrepta către Ucraina, ţara de destinaţie. Având suspiciuni că marfa din camion este contrafăcută, inspectorii vamali au selectat camionul pentru un control fizic amănunţit. Astfel, cu ajutorul colegilor din cadrul Serviciului Echipe Mobile de la DRV Iaşi au verificat toată marfa din camion şi au constatat că aproape jumătate din ea, 5.170 perechi, era susceptibilă de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărcile Adidas,  Nike şi New Balance”, anunţă, luni, Autoritatea Vamală Română, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 2.000.000 lei.

”În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Menţionăm că deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor”, a mai transmis sursa citată.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.