Autoritatea Rutieră Română (ARR) a anunţat, joi, că a primit de la transportatorii rutieri, în ultimele trei luni, în format electronic, 317 dosare de restituire a accizelor la carburanţi, din care a aprobat deja 143.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a venit la o zi după ce Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a informat că solicită Guvernului, Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi Ministerului Transporturilor (MT) respectarea OUG privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire a unei părţi din supraacciza la motorină, în caz contrar transportatorii rutieri români urmând să declanşeze proteste în linie cu cele din Bulgaria şi Franţa.

Procedurile privind comunicarea plafonului pentru acest an, în valoare de 10 milioane de lei, şi încheierea protocolului având ca obiect eligibilitatea fiscală a operatorilor s-au finalizat în 22 noiembrie, dată la care ARR a demarat analiza dosarelor depuse.

”ARR a analizat 149 de cereri de restituire pentru care s-au emis 143 decizii de aprobare şi 6 decizii de respingere, reprezentând un procent de aproximativ 45% din dosarele depuse, începând de a doua zi, respectiv data de 23 noiembrie, şi care au fost deja transmise Ministerului Finanţelor Publice”, se arată în comunicat.

ARR a subliniat că diferenţa de 168 de dosare, pentru care nu s-au emis încă decizii, se află în termenul legal de soluţionare, de 35 de zile lucrătoare de la data comunicării plafonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.