Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat marţi că a amendat membrii directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere ai asiguratorului City Insurance cu 3,78 milioane lei în total, din cauză că nu a transmis ASF documentele necesare verificării programului de reasigurare al societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În şedinţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 20 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări – Reasigurări (SAR) a prezentat rezultatele activităţii de supraveghere realizate la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance. În cadrul procesului de supraveghere, ASF a solicitat City Insurance informaţii şi documente relevante necesare verificării programului de reasigurare al societăţii”, arată ASF.

Informaţiile solicitate nu au fost transmise autorităţii, iar conducerea executivă şi conducerea superioară a societăţii nu s-au asigurat că informaţiile solicitate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziţie în termenul stabilit, ASF fiind astfel împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuţiilor conferite prin lege, arată autoritatea.

”Prin urmare, Consiliul ASF a decis sancţionarea membrilor Directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere, după cum urmează: Directorat: Renato Szilagyi, preşedinte directorat – amendă în cuantum de 530.000 lei; Buzerea Barbu Mircea, vicepreşedinte al directoratului - amendă în cuantum de 500.000 lei; Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru al directoratului - amendă în cuantum de 500.000 lei. Consiliu de Supraveghere: Browne Woodthorpe Robert, preşedinte al Consiliului de Supraveghere - amendă în cuantum de 450.000 lei; Rossler Max Walter, vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere - amendă în cuantum de 450.000 lei; Pascale Cristian, membru al Consiliului de Supraveghere - amendă în cuantum de 450.000 lei; Arampova Aelita, membru al Consiliului de Supraveghere - amendă în cuantum de 450.000 lei; Papanikolaou Epameinondas, membru al Consiliului de Supraveghere - amendă în cuantum de 450.000 lei”, arată ASF.

De asemenea, ASF a anunţat pe 14 ianuarie că a amendat Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance cu 500.000 lei şi Euroins România Asigurare Reasigrare cu 450.000 lei, din cauza plăţii cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.