Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat, miercuri, că a aprobat înfiinţarea de noi capacităţi energetice cu putere totală instalată de peste 138 MW.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANRE, în şedinţa de miercuri a Comitetului de reglementare au fost luate în discuţie şi aprobate următoarele:

- acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1198 operatorului economic Ratesti Solar Plant S.R.L. pentru realizarea noii capacităţi energetice „Centrala electrică fotovoltaică Răteşti”, cu puterea electrică maximal debitată de 131,25 MW, care va fi amplasată în comuna Răteşti, satul Ciupa-Mănciulescu, judeţul Argeş;

- acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1199 operatorului economic Inspire Parc Solar S.R.L., pentru realizarea noii capacităţi energetice „Centrala electrică fotovoltaică Dobreşti”, cu puterea electrică maximal debitată de 2,963 MW, care va fi amplasată în comuna Dobreşti, satul Căciulăteşti, judeţul Dolj;

- acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1200 operatorului economic Fravort S.R.L. pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Fotovoltaică Roşiori, cu puterea electrică maximal debitată de 4,363 MW, care va fi amplasată în municipiul Roşiori de Vede, judeţul Teleorman.

Autorizaţiile de înfiinţare acordate vor contribui ulterior punerii în funcţiune a capacităţilor energetice, la creşterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Naţional.

De asemenea, instalarea de noi capacităţi de producere eficiente şi performante va contribui semnificativ la reducerea dependenţei faţă de importuri, creşterea competitivităţii pe piaţa internă angro de energie electrică şi în final va conduce la reducerea preţului la consumatorul final, potrivit ANRE.

"ANRE continuă analiza capacităţilor de producere a energiei electrice şi publică, în mod regulat, pe pagina proprie de internet, rapoarte detaliate privind situaţia actualizată a puterilor instalate", precizează autoritatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.