Producătorul farmaceutic AstraZeneca a anunţat că autoritatea britanică de reglementare a sectorului sănătăţii a început evaluarea în regim de urgenţă a vaccinului său pentru Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Confirmăm că Agenţia de Reglementare pentru Medicamente şi Produse pentru Îngrijirea Sănătăţii (MHRA) evaluează în timp real vaccinul nostru potenţial pentru Covid-19”, a declarat un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

În acest tip de evaluare, autoritatea de reglementare obţine date în timp real şi are dialog cu producătorii de medicamente referitoare la procesele de producţie şi studiile clinice, pentru a accelea procesul de aprobare.

Această abordare are rolul să accelereze evaluările medicamentelor sau vaccinurilor promiţătoare, în timpul urgenţelor de sănătate publică.

Vaccinul pentru Covid-19 este dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea din Oxford. Bloomberg a relatat vineri că MHRA a început o revizuire accelerată pentru vaccinul candidat pentru Covid-19 al grupului american Pfizer.

AstraZeneca şi Pfizer sunt printre primii producători în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus, cursa incluzând, de asemenea, companiile Johnson & Johnson şi Moderna.

Producătorul britanic de medicamente a anunţat în urmă cu o săptămână că vaccinul său experimental pentru Covid-19 produce un răspuns imun atât la adulţii în vîrstă, cât şi la cei tineri. Vaccinul declanşează, de asemenea, reacţii adverse mai scăzute în rândul persoanelor în vârstă.

Noul coronavirus a ucis peste 1,19 milioane de oameni la nivel global, a afectat economia mondială şi a dat viaţa normală peste cap pentru miliarde de oameni.

Dezvoltarea vaccinului de către Universitatea Oxford au început în ianuarie. Numit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, vaccinul vector viral este fabricat dintr-o versiune slăbită a unui virus comun pentru răceală, care provoacă infecţii la cimpanzei.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.