Un avocat al apărării pentru Sam Bankman-Fried, fondatorul platformei pentru criptomonede FTX, aflată în faliment, a declarat luni unui judecător magistrat din Bahamas că fostul miliardar nu era încă pregătit să cadă de acord pentru a fi extrădat în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bankman-Fried a văzut un document care prezintă acuzaţiile împotriva lui, dar nu a citit încă rechizitoriul depus săptămâna trecută la tribunalul federal din Manhattan, care îl acuză că a furat miliarde de dolari din depozite ale clienţilor pentru a acoperi pierderile la fondul său criptografic, Alameda Research, a spus avocatul, Jerone Roberts.

Declaraţia lui Roberts a venit la o audiere de două ore la Nassau, în faţa magistratului Shaka Serville.

Când audierea s-a încheiat, lui Bankman-Fried i s-a oferit şansa de a vorbi la telefon cu avocatul său din SUA, în prezenţa lui Roberts. Nu a mai fost stabilită o altă dată de judecată.

”Pot fi impresionat doar de domnul Bankman-Fried, iar el nu m-a impresionat”, a spus Serville.

Bankman-Fried, îmbrăcat într-o jachetă albastru închis şi o cămaşă albă desfăcută la gât, a vorbit doar pentru a-l saluta pe judecător şi a confirma că va vorbi cu avocatul său din SUA. La un moment dat, în timpul audierii, s-a lăsat pe spate cu ochii închişi şi a părut că a fost trezit de un oficial al instanţei.

După audiere, Bankman-Fried a fost retrimis în custodia Departamentului Corecţiilor din Bahamas. El a plecat de la tribunal într-o dubă neagră inscripţionată „Corecţii”, purtând un dosar care conţinea acte, a spus un martor.

Bankman-Fried a fost arestat lunea trecută, în Bahamas, unde locuieşte şi unde îşi are sediul FTX, după ce procurorii federali din Manhattan l-au acuzat că a indus în eroare creditorii şi investitorii, că a conspirat pentru a spăla bani şi a încălcat legile SUA privind finanţarea campaniilor electorale.

Bankman-Fried a spus iniţial că va lupta împotriva extrădării, dar o sursă a declarat sâmbătă pentru Reuters că Bankman-Fried se va întoarce în instanţă pentru a-şi anula decizia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.