Conducerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) s-a întâlnit cu Vassilis Kikilias, ministrul Turismului din Grecia, căruia i-a solicitat din nou suplimentarea culoarelor de acces, dar şi a personalului de la frontiere, pentru fluidizarea traficului din punctele vamale. ANAT arată că a obţinut promisiuni ferme în acest sens pentru sezonul estival 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) s-a întâlnit miercuri, 4 mai 2022, cu Vassilis Kikilias, ministrul Turismului din Grecia, în prima zi de lucru în România a vizitei demnitarului elen. Delegaţia ANAT a fost condusă de către Dumitru Luca, preşedinte, şi Alin Burcea, prim-vicepreşedinte.

”Temele discutate au fost legate de eliminarea completă a restricţiilor pentru turiştii români, respectiv rezolvarea problemelor legate de accesul cu autoturismul propriu, prin vămile de la Makaza şi Promachonas. Delegaţia ANAT a solicitat din nou suplimentarea culoarelor de acces dar şi a personalului din frontiere pentru fluidizarea traficului din punctele vamale şi a obţinut promisiuni ferme în acest sens pentru sezonul estival 2022. Odată cu eliminarea restricţiilor sanitare care presupuneau verificări suplimentare în frontieră, timpul de aşteptare pentru turiştii români se va reduce considerabil”, informează ANAT.

S-a discutat, de asemenea, despre turismul religios, în vederea extinderii sezonului turistic, dar au fost abordate şi zonele de interes pentru turiştii din Grecia care vin în România: Bucureşti, Delta Dunării, circuite culturale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.