Armata chineză a interzis accesul automobilelor Tesla în complexele sale, din cauza îngrijorării legate de securitate, provocată de camerele video instalate pe vehicule. Directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat, în prima sa reacţie publică faţă de această măsură, că Tesla ar fi închisă dacă automobilele sale ar fi folosite la spionaj, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura luată de China este cel mai recent semn al atenţiei în creştere acordată producătorului american de automobile electrice, pe fondul tensiunilor dintre Beijing şi Washington.

Potrivit analiştilor, măsura Beijingului seamănă că măsurile luate de Washington împotriva firmei chineze de telecomunicaţii Huawei, din motive de securitate naţională.

”Există un motiv puternic pentru ca noi să păstrăm confidenţialitatea oricăror informaţii. Dacă Tesla a folosit maşini pentru a spiona în China sau oriunde în altă parte, fabrica va fi închisă”, a afirmat Musk la un forum chinez, în timpul unei discuţii online.

Restricţiile impuse de China automobilelor Tesla au avut loc pe fondul reuniunii la nivel înalt, tensionate, între oficiali americani şi chinezi, în Alaska.

Musk a cerut o mai mare încredere reciprocă între cele mai mari două economii ale lumii, în remarcile sale adresate Forumului pentru Dezvoltare din China, o reuniune de afaceri la nivel înalt găzduită de o fundaţie din cadrul Consiliului de Stat chinez.

Şeful Tesla a participat la o discuţie cu Xue Qikun, un specialist chinez în fizică cuantică care conduce Universitatea Sudică de Ştiinţă şi Tehnologie.

În China, cea mai mare piaţă auto din lume şi  o piaţă de importanţă majoră pentru vehiculele electrice, Tesla a vândut anul trecut 147.445 de vehicule, 30% din vânzările sale la nivel global.

Cu toate acestea, anul acesta Tesla se confruntă cu o concurenţă mai mare de la rivalii interni, cum ar fi Nio şi Geely.

Musk a avut mai multe prezenţe în China, unde Tesla produce şi vinde vehicule electrice. În 2019, el a discutat despre Marte şi inteligenţa artificială cu fondatorul Alibaba, Jack Ma. La un eveniment de anul trecut organizat pentru automobilele Model 3 fabricate în China, Musk a dansat cu entuziasm pe scenă, dezbrăcându-şi jacheta, eveniment care s-a viralizat pe reţelele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.