Microsoft a primit un contract pe 10 ani, în valoare de multe miliarde de dolari, pentru a livra armatei americane căşti HoloLens de realitate augmentată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe parcursul celor 10 ani de contract, gigantul american trebuie să producă 120.000 de căşti pentru armata americană. Va primi, în schimb, 21,88 de miliarde de dolari.

Microsoft s-a angajat să modifice căştile, conform cerinţelor armatei, astfel încât acestea să fie folosite de soldaţi. Armata SUA vrea ca viitoarele căşti să fie compatibile cu propriul design, numit Integrated Visual Augmentation System.

Căştile cu sistemul IVAS ar trebui, conform celor de la Microsoft, să ofere funcţii de partajare a informaţiilor şi să ajute în luarea deciziilor într-o largă serie de scenarii.

Noul contract vine după ce, în 2018, Microsoft a câştigat un contract pe doi ani, în valoare de 480 de milioane de dolari, care viza aceeaşi tehnologie de realitate augmentată.

În ciuda numeroşilor critici, care nu văd cu ochi buni implementării acestei tehnologii în scopuri militare, Microsoft a continuat de-a lungul ultimilor ani să aplice şi să câştige contracte foarte mari cu armata americană.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.