După mai multe săptămâni de controverse şi acuzaţii, Apple a recunoscut că cel puţin unele tablete din noua serie iPad Pro 2018 sunt livrate deja îndoite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană a recunoscut în sfârşit că îndoirea uşoară a noilor tablete iPad Pro este reală, însă nu-şi recunoaşte vreo vină, susţinând chiar că este absolut normal să se întâmple aşa.

Oficialii companiei spun că unele tablete din noua serie ajung la utilizatori uşor îndoite dar că acest lucru este doar un efect secundar al procesului de producţie şi că nu există posibilitatea ca îndoirea să se agraveze în timp.

Oficial, din punctul de vedere al producătorului, livrarea noilor tablete iPad Pro îndoite nu se consideră un defect.

Apple explică îndoirea prin modalitatea de răcire a componentelor metalice şi din plastic folosită în procesul de producţie.

Ambele dimensiuni de iPad Pro au această problemă care nu este defect, conform Apple. De asemenea, atât varianta cu LTE, cât şi cea wireless sunt afectate, deşi se pare că în cazul celei dintâi curbarea este mai evidentă.

Totul a început la puţin timp după lansarea pe piaţă a noilor tablete. Un număr semnificativ de utilizatori au luat calea forumurilor şi a reţelelor sociale pentru a posta fotografii care arătau noile iPad-uri îndoite fără exercitarea unei forţe mari sau livrate deja îndoite.

Un popular video blogger a postat chiar un video în care demonstra cât de uşor se poate îndoi noul iPad Pro, iar mai mulţi posesori au spus că transportarea în rucsac nu este cea mai bună idee dată fiind fragilitatea produsului.

Apple, pe de altă parte, susţine că îngrijorările privind rezistenţa structurală a tabletelor sale sunt nefondate şi că rata de returnare nu este mai mare decât în cazul altor modele.

Compania americană nu este la primul produs care se îndoaie uşor, iPhone 6S fiind cel care a declanşat în urmă cu patru ani celebrul scandal bendgate, tot ca urmare a îndoirii uşoare a telefonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.