Un update de iOS este acum disponibil pentru utilizatorii smartphone-urilor Apple, care vine să repare trei vulnerabilităţi ce erau deja folosite în atacuri de hackeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacurile erau declanşate prin iMessage, iar pentru ca acestea să aibă succes nu era necesară vreo acţiune din partea utilizatorului. Cele trei instalau un spyware numit Triangulation.

Hackerii obţineau acces la kernel-ul sistemului de operare prin instalarea unui cod în memorie, explică cei de la Kaspersky. Din această cauză, orice urmă dispărea după restartarea dispozitivului.

Atacurile au început în 2019 şi în sunt încă în curs de desfăşurare, susţine compania rusă de securitate, care a fost, la rândul ei, atacată şi infectată în acest fel.

Agenţia de spionaj rusă FSB susţine că aceste vulnerabilităţi au fost folosite de NSA, cu ajutorul Apple, pentru a infecta iPhone-uri din Rusia. Printre victime s-ar număra oficiali guvernamentali ruşi şi personalul mai multor ambasade.

Apple neagă orice acuzaţie, spunând că nu a lucrat cu niciun guvern pentru a-şi slăbi propriile produse şi nici nu o va face vreodată.

Anul acesta, până acum, Apple a reparat deja nouă vulnerabilităţi de tip 0-day, care erau exploatate deja de hackeri înainte să fie livrate patch-urile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.