Clienţi ai Arm Holdings, inclusiv Apple, Nvidia, Alphabet şi Advanced Micro Devices, au convenit să investească în oferta publică iniţială a designerului de cipuri, conform unor persoane familiarizate cu problema, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intel, Samsung Electronics, Cadence Design Systems şi Synopsys au convenit, de asemenea, să participe în calitate de investitori la ofertă, au adăugat sursele.

Discuţiile sunt în desfăşurare şi alţi potenţiali investitori sunt, de asemenea, în discuţii pentru a investi în IPO, au adăugat sursele.

SoftBank Group, care deţine Arm, cu sediul în Marea Britanie, vizează o evaluare între 50 de miliarde de dolari şi 55 de miliarde de dolari.

Clienţii Arm au fost de acord să investească în acel interval de evaluare, au spus sursele.

Deşi este posibil ca cererea pentru acţiunile Arm's să ducă la o evaluare mai mare până la preţurile IPO, mişcarea reprezintă o scădere faţă de evaluarea de 64 de miliarde de dolari la care SoftBank a achiziţionat pachetul de 25% pe care nu îl deţinea deja din companie, de la Fondul său Vision de 100 de miliarde de dolari, luna trecută.

Apple, Nvidia şi ceilalţi investitori strategici au convenit să investească între 25 de milioane şi 100 de milioane de dolari fiecare în IPO-ul de succes, au spus sursele.

Arm şi SoftBank au rezervat clienţilor săi 10% din acţiuni pentru a fi vândute în cadrul IPO, a raportat anterior Reuters.

Amazon.com, care a purtat anterior discuţii pentru a investi în IPO, a decis să nu participe, a spus una dintre surse, solicitând anonimatul, deoarece discuţiile sunt confidenţiale.

O luptă între clienţii Arm, care includ cele mai mari companii de tehnologie din lume, pentru a câştiga acţiuni la IPO testează angajamentul designerului de semiconductori de a nu fi părtinitor.

Interesul este alimentat de dorinţa companiilor de a-şi extinde relaţia comercială cu Arm şi de a se asigura că rivalii nu obţin un avantaj, a relatat anterior Reuters.

Deşi o investiţie în IPO nu ar veni cu un loc în consiliul de administraţie al Arm sau cu capacitatea de a dicta strategia acesteia, ar putea întări legăturile cu fiecare companie participantă şi ar putea îngreuna ca un concurent să achiziţioneze Arm mai târziu.

Arm şi SoftBank nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. AMD, Intel, Synopsys şi Nvidia au refuzat să comenteze. Alphabet, Amazon, Apple, Samsung şi Cadence nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Wall Street Journal a scris vineri mai devreme despre ţinta de evaluare a Arm.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.