Mai mulţi producători de componente pentru tabletele iPad au fost instruiţi să-şi mute producţia din China în Vietnam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima oară în istoria iPad, parte a producţiei acesteia va fi realizată în Vietnam, după ce Apple le-a transmis unora dintre furnizorii de componente să-şi mute producţia de iPad în Vietnam.

Apple intenţiona de mai mulţi ani să-şi diversifice producţia de componente, iar foarte strictele restricţii impuse recent de China în cazul noului val de infectări cu COVID-19 au grăbit acest proces.

BYD, unul dintre cei mai importanţi asamblatori de iPad, au ajutat Apple la construirea liniei de producţie din Vietnam, producţie care putea începe foarte curând cu un număr mic de unităţi, spun sursele Nikkei.

De partea, cealaltă, producătorii de componente pentru iPad care au rămas în China au fost instruiţi să facă stocuri mai mari de componente, pentru a evita viitoare probleme cu stocurile sau livrările.

Apple a livrat anul trecut 58 de milioane de tablete iPad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.