Apple a prezentat marţi căştile AirPods Max, care vor fi lansate pe piaţă din 15 decembrie, la preţul de 549 de dolari, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

AirPods Max ar putea atrage clienţii care nu vor căşti care se fixează în urechi, cum sunt AirPods. Noile căşti se pun peste urechi, ceea ce poate fi mai confortabil pentru folosirea pe o perioadă mai lungă, dar oferă funcţii similare, cum ar fi suport pentru comenzile vocale “Hey Siri”, conectarea rapidă cu iPhone şi anularea zgomotului.

Noile căşti Apple dispun de ceea ce compania numeşte un “design acustic personalizat” şi foloseSC un driver de 40mm care, tot conform promisiunilor oficiale, oferă un sunet clar pe toate frecvenţele.

În cadrul căştilor care vor fi vândute pe gri, argintiu, verde albastru şi, bineînţeles, roz, se remarcă butonul rotativ pe care Apple îl numeşte Digital Crown, împrumutat de la Apple Watch.

Digital Crown va fi controller-ul central al noilor căşti, el fiind folosit pentru reglarea volumului, schimbarea melodiilor, preluarea şi încheierea apelurilor.

Nu lipseşte nici suportul pentru asistentul digital Siri, care poate fi invocat prin intermediul aceluiaşi Digital Crown.

Separat de Digital Crown, există un buton care activează şi dezactivează sistemul de estompare a zgomotului. Utilizatorul îl poate folosi pentru a asculta muzică fără a fi deranjat de zgomotul din jur sau pentru a lăsa să se audă şi mediul ambient.

Apple promite o autonomie de 20 de ore, ceea ce este destul de puţin faţă de cele 30 de ore oferite de flagship-urile Sony, de exemplu. Însă, tot Apple spune că după 5 minute de încărcare se poate asculta muzică o oră şi jumătate.

AirPods Max au senzori incluşi în cupele pentru urechi care detectează dacă se află pe cap sau nu. În acest fel, muzica intră pe pauză dacă sunt scoase căştile sau dacă utilzatorul ridică o cupă pentru a vorbi cu cineva.

În schimb, AirPods Max sunt scumpe pentru nişte căşti. Majoritatea produselor din această categorie oferite de alte companii, cum ar fi Bose şi Sony, sau chiar brandul Beats al Apple, costă în jur de 350 de dolari. O parte din cost este reprezentat de cel al materialelor, cum ar fi banda pentru cap din oţel inoxidabil, în timp ce căştile sunt de obicei din plastic.

Căştile mai includ difuzoare mari, deşi sunt de aceeaşi dimensiune ca cele oferite de Sony, şi o funcţie despre care Apple afirmă că este preluată de la difuzoarele profesionale, care menţin distorsionarea la sub 1%.

AirPods Max au două cipuri H1 ale Apple, în loc de unul, ceea ce ajută la analizarea şi ajustarea muzicii şi anularea zgomotului în funcţie de mediu de până la 200 de ori pe secundă.

Căştile mai au o mică gentuţă cu magneţi care informează AirPods Max să intre într-un mod cu consum de energie foarte redus, pentru a economisi bateria când nu sunt utilizate.

Apple promite o durată a bateriei de până la 20 de ore, cu anulare de zgomot, similară sau schiar mai mică decât cea ofer de companii concurente.

Alimentarea se face cu un cablu lightning, pe care Apple îl vinde separat cu 35 de dolari.

AirPods Max ar putea atrage clienţii high-end totuşi, având în vedere că Apple vinde deja căşti Beats cu preţuri între 50  şi 350 de dolari.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.