Gigantul tehnologic american Apple a plătit o amendă de 1,2 miliarde de ruble (13,65 milioane de dolari) în Rusia, impusă pentru presupusa folosire abuzivă de către companie a poziţiei sale dominante pe piaţă în ceea ce priveşte plăţile în aplicaţie, a anunţat luni agenţia antitrust FAS din Rusia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple, care nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, luni, a fost anterior ”în dezacord” cu o decizie a FAS conform căreia distribuţia de aplicaţii de către Apple prin sistemul său de operare iOS a oferit propriilor produse un avantaj competitiv.

Serviciul Federal Antimonopol a declarat că Apple a plătit amenda pe 19 ianuarie şi că fondurile au fost transferate la bugetul federal al Rusiei.

În februarie 2023, FAS a declarat că Apple a plătit o amendă de aproximativ 12,1 milioane de dolari într-un alt caz antitrust care pretindea abuzul de către Apple a dominaţiei sale pe piaţa aplicaţiilor mobile.

Rusia a fost în conflict cu companiile de tehnologie străine de câţiva ani, în special cu privire la ceea ce Moscova consideră conţinut ilegal şi eşecul de a stoca datele utilizatorilor la nivel local, dispute care s-au intensificat după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina în februarie 2022.

Apple a întrerupt toate vânzările de produse în Rusia la scurt timp după ce a început conflictul din Ucraina şi şi-a limitat serviciul Apple Pay în Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.