Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), unul din cei mai importanţi producători români de medicamente generice, vrea să îşi deschidă reprezentanţe în Ucraina şi în Republica Moldova, subiectul urmând a fi supus votului de către acţionari în adunarea din 5 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De altfel, compania a deschis anul trecut o reprezentanţă şi în Vietnam.

Exporturile realizate de companie în primele nouă luni ale anului trecut au atins valoarea de 91,7 milioane lei, în creştere cu 26%, comparativ cu perioada similară a anului 2016. Principalele destinaţii ale produselor antibiotice au fost Asia (38%), America de Nord (26%) şi Europa (18%), vânzările în aceste zone reprezentând aproximativ 80% din totalul vânzărilor realizate.

De asemenea, acţionarii vor să aprobe în şedinţa din 5 martie modificarea componenţei Consiliului de Administraţie.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi este majorarea indemnizaţiei fixe şi variabile brute lunare a membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general.

Portofoliul companiei numără 148 de medicamente generice.

În primele nouă luni ale anului trecut, compania a înregistrat venituri din vânzări de 234,2 milioane lei, în creştere cu 4% faţă de valoarea estimată în bugetul de venituri şi cheltuieli şi cu 3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, când a înregistrat o valoare de 227,3 milioane lei.

De asemenea, profitul net s-a ridicat la 20,24 milioane lei, în creştere cu 37% comparativ cu valoarea bugetată şi cu 14% faţă de primele 9 luni ale anului 2016.

Antibiotice Iaşi are o valoare de piaţă de 362,5 milioane lei.

Acţionarul majoritar a companiei este Ministerul Sănătăţii, cu 53,01% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia deţine 14,25% din capital. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.