Compania ieşeană Antibiotice a anunţat marţi că a selectat Banca Europeană de Investiţii pentru obţinerea unei finanţări de 25 de milioane de euro, banii urmând a fi folosiţi în principal pentru cofinanţarea obiectivului de investiţii „Capacitate de producţie, ambalare şi depozitare produse sterile, soluţii şi topice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Producătorul de medicamente Antibiotice a nominalizat la sfârşitul lunii septembrie o echipă care să analizeze ofertele bancare primite de la UniCredit Bank, Alpha Bank şi Banca Europeană de Investiţii şi să decidă asupra celei mai avantajoase opţiuni pentru derularea investiţiilor.
”Echipa a analizat cea mai eficientă dintre cele trei oferte bancare primite de la UniCredit Bank, Alpha Bank şi Banca Europeană de Investiţii în vederea încheierii unui contract de 25 milioane de euro din care suma de 115.098.845 lei pentru proiectul de investiţii “Capacitate de producţie, ambalare şi depozitare produse sterile, soluţii şi topice” care face obiectul Acordului pentru Finantare nr. 538/17.05.2023 al Ministerului de Finanţe.
Grupul de lucru a selectat propunerea Băncii Europene de Investiţii care a avut oferta cu cele mai puţine costuri multianuale”, se arată într-un comunicat al companiei Antibiotice Iaşi.
Reprezentanţii companiei au precizat că ”un aspect important în evaluare a fost şi faptul că Banca Europeană de Investiţii nu a solicitat pentru acordarea finanţării garanţii imobiliare sau mobiliare”.
Antibiotice anunţă că până la mijlocul lunii noiembrie 2023 va avea loc semnarea contractului de creditare pentru finanţarea programului de dezvoltare al companiei “The Future Together 2023-2030”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.