Angajaţii unui depozit al Amazon din Alabama au votat vineri împotriva înfiinţării unui sindicat, cu o marjă de peste 2 la 1, dar un sindicat care speră că relanseze mişcarea muncitorească din Statele Unite a afirmat că va contesta rezultatul, citând interferenţa companiei în procesul de votare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

unui sindicat şi 738 de voturi pentru. Pentru ca iniţiativă să aibă succes era nevoie de o majoritate simplă.

Ambele părţi au dreptul de a contesta eligibilitatea buletinelor de vot individuale şi a procesului de campanie, dar un oficial implicat în numărarea buletinelor de vot a afirmat în cadrul convorbiri pe Zoom că nu au existat suficiente voturi contestate pentru a afecta rezultatele.

Acţiunile Amazon au crescut vineri cu 1,8%.

Liderii sindicali sperau că alegerile organizate în afara oraşului Birmingham vor declanşa o nouă eră de activism muncitoresc.

Apelând la îngrijorarea că Amazon monitorizează fiecare mişcare a angajaţilor şi asociindu-se cu mişcarea Black Lives Matter, organizatorii au spus forţei de muncă în mare parte afro-americane că un sindicat ar putea obţine mai mult de la compania controlată de cel mai bogat om din lume.

Înfrângerea se alătură eşecurilor de nivel înalt de a crea sindicate la fabricile de automobile şi avioane din sudul SUA şi ilustrează dificultăţile organizării unei companii majore.

Amazon a cerut lucrătorilor să participe la întâlniri, de exemplu. Cu toate acestea, unii angajaţi au descris că există condiţii şi salarii relativ bune.

Amazon oferă cel puţin 15,30 dolari pe oră, mai mult decât dublul salariului minim federal, care se aplică în Alabama.

”Amazon nu este perfectă, există defecte, dar ne-am angajat să corectăm aceste defecte, iar managementul a fost, până acum, alături de noi noi”, a declarat William Stokes, un lucrător al Amazon la depozitul Bessemer, la o întâlnire organizată de angajatorul său.

El a votat ”împotriva” sindicatului.

Votul a fost urmărit cu atenţie în Statele Unite, preşedintele Joe Biden apărând dreptul lucrătorilor de a forma sindicate.

Aproape toate statele din sudul Statelor Unite, inclusiv Alabama, au adoptat aşa-numitele legi privind dreptul la muncă care limitează abilităţile sindicatelor de a impune cotizaţii şi alte măsuri.

Retail, Wholesale şi Department Store Union (RWDSU), care încearcă să organizeze angajaţii Amazon, a declarat că va depune obiecţii, acuzând că Amazon a interferat cu dreptul angajaţilor la vot.

Din 5.867 de muncitori eligibili pentru vot, 3.041 au votat. Oficialii NLRB au declarat că 505 buletine de vot au fost contestate şi 76 au fost anulate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.