Banca Naţională a României (BNR) şi Compania Naţională Poşta Română SA au semnat un acord de parteneriat cu scopul dezvoltării unor proiecte de educaţie financiară destinate personalului companiei Poşta Română SA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Banca Naţională a României şi Compania Naţională Poşta Română SA au semnat un acord de parteneriat cu scopul dezvoltării unor proiecte de educaţie financiară destinate personalului CN Poşta Română SA”, anunţă BNR.

Încheiat ca proiect pilot pentru o perioadă de un an, parteneriatul se înscrie, pe de o parte, în strategia BNR multianuală de acţiune în domeniul educaţiei financiare care prevede extinderea activităţilor şi programelor sale şi la nivelul publicului adult – segmentul populaţiei active – şi dezvoltarea unor proiecte interinstituţionale care să aibă ca obiectiv educaţia la locul de muncă, iar, pe de altă parte, răspunde preocupărilor aflate pe agenda băncii centrale, dar şi a organismelor internaţionale (OECD, Banca Mondială) cu privire la necesitatea creşterii incluziunii financiare în România.

Programul va fi structurat pe mai multe module şi vizează furnizarea de informaţii din următoarele domenii:

·        sistemul bancar şi sistemul monetar cu accent pe elementele de siguranţă ale banilor româneşti, evoluţia numerarului în circulaţie, falsurile şi detectarea lor;

·        plăţile şi importanţa lor pentru economie – numerarul versus mijloace de plată fără numerar, instrumente de plată moderne (electronice): cardul, internet banking şi mobile banking – avantaje, riscuri şi alte aspecte legate de securitatea acestor instrumente;

·        rolul şi atribuţiile băncii centrale, caracteristicile băncilor comerciale vs. instituţiile financiare nebancare.

”Infrastructura teritorială de care dispune Poşta Română reprezentată de un număr mare de unităţi răspândite la nivel naţional, precum şi contactul direct al angajaţilor acestei instituţii cu publicul (adult) constituie o oportunitate din perspectiva creării unor vectori importanţi de multiplicare a mesajelor şi creştere a incluziunii financiare în mediul rural”, precizează BNR.

Informaţii cu privire la detaliile organizatorice şi calendarul activităţilor vor fi anunţate în perioada următoare, după ce acestea vor fi stabilite/ agreate de către cele două părţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.