Ziua Internaţională a Copilului este un prilej pentru angajaţi de a petrece câteva zile libere în familie, iar românii profită de apropierea dintre 1 iunie, weekend şi zilele libere de Rusalii pentru a merge într-o minivacanţă. Locurile la trenurile spre litoral şi Valea Prahovei sunt deja ocupate aproape în totalitate anunţă o vacanţă aglomerată, arată o analiză a platformei de recrutare online BestJobs. Mai mult de jumătate dintre respondenţii la un sondaj susţin că nu vor lucra în perioada 1-5 iunie sau sunt deja în concediu de la începutul acestei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ziua Internaţională a Copilului este un prilej pentru angajaţi de a petrece câteva zile libere în familie, iar apropierea dintre 1 iunie, weekend şi zilele libere de Rusalii au creat contextul pentru o minivacanţă cu impact minim asupra zilelor de concediu. Cei care au reuşit să obţină liber de la angajator şi pe 2 iunie, pentru a face punte cu toate celelalte zile libere legal, şi-au făcut deja planuri, iar faptul că locurile la trenurile spre litoral şi Valea Prahovei sunt deja ocupate aproape în totalitate anunţă o vacanţă aglomerată. Mai mult de jumătate dintre respondenţii la un sondaj bestjobs susţin că nu vor lucra în perioada 1-5 iunie sau sunt deja în concediu de la începutul acestei săptămâni, iar mulţi dintre cei care rămân activi se aşteaptă ca 2 iunie să fie o zi lejeră. Doar 12% au menţionat că vor lucra în toată această perioadă, inclusiv în zilele libere legal de 1 şi 5 iunie”, relevă analiză.

Dintre cei care şi-au luat concediu, aproape jumătate preferă să rămână în oraş, plănuindu-şi activităţi în afara locuinţei, mulţi dintre ei încercând să evite aglomeraţia şi să petreacă timpul alături de copii, familie şi prieteni. Alţi 20% spun că vor petrece în afara oraşului în care locuiesc.

Aproape 30% dintre respondenţii sondajului bestjobs au cel puţin 2 copii, iar aceste zile libere reuşesc să le aducă o bucurie în plus, având ocazia de a petrece mai mult timp de calitate alături de ei.

„Alăturarea acestor zile libere legale a dat şansa multor angajaţi români să îşi ia timp suplimentar pentru relaxare şi încărcare a bateriilor, mai ales după un început de an destul de aglomerat pentru cei mai mulţi dintre ei. În plus, pentru părinţi, această minivacanţă este ocazia perfectă de a investi în relaţia cu copiii lor, ziua de 1 iunie reuşind astfel să îşi îndeplinească scopul. Unele companii au acordat şi beneficii extra-salariale, un motiv în plus de bucurie pentru angajaţi înainte de începerea sezonului de vară”, spune Ana Vişian, marketing manager BestJobs.

Peste 25% dintre respondenţi susţin că au primit beneficii extra-salariale din partea angajatorilor. Printre acestea se numără o zi liberă în plus la minivacanţă, o sumă de bani sau un coş cu alimente sau dulciuri pentru copii.

Sondajul bestjobs a fost realizat în luna mai, cu participarea a 946 utilizatori de internet.

Bestjobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe platformă sunt peste 35.000 de joburi şi 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.