Analiştii Goldman Sachs au retrogradat perspectivele economice ale Marii Britanii, după ce prim-ministrul Liz Truss l-a înlăturat pe Kwasi Kwarteng din funcţia de cancelar şi a anulat îngheţarea impozitului pe profitul corporaţiilor, a informat duminică Bloomberg News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu un ritm de creştere mai slab, condiţii financiare semnificativ mai stricte şi impozitul pe profit mai mare din aprilie anul viitor, retrogradăm şi mai mult perspectivele de creştere din Marea Britanie şi acum ne aşteptăm la o recesiune mai semnificativă”, potrivit raportului băncii ce investiţii.

Goldman şi-a revizuit previziunile privind producţia economică din Regatul Unit pentru 2023 la o contracţie de 1%, faţă de previziunile anterioare pentru o scădere a producţiei cu 0,4%, inflaţia de bază urmând să fie de 3,1% la sfârşitul lui 2023, în scădere faţă de 3,3% anterior.

Vineri, Truss a declarat că Marea Britanie va continua cu creşterea impozitului pentru corporaţii la 25%, anul viitor, renunţând la angajamentul de a-l îngheţa la 19%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.