Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a admis, marţi, că toate promovările în funcţii sunt blocate de la începutul acestei luni pentru că nu există fonduri suficiente pentru plata salariilor în cazul unor promovări, iar toţi şefii din Direcţia Antifraudă au intrat într-un proces de evaluare profesională până la 31 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Potrivit unei adrese din data de 2.03.2017 transmise de Ministerul Finanţelor Publice Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, toate promovările în funcţie în cadrul ANAF se suspendă până la data la care bugetul MFP, prin suplimentarea alocărilor bugetare la Titlul I "Cheltuieli de personal", va putea permite asigurarea plăţii salariilor pentru toţi angajaţii", a precizat ANAF, într-un comunicat transmis marţi. 

ANAF a mai anunţat şi o evaluare a şefilor de la Direcţia Antifraudă.

"Menţionăm că personalul cu funcţii de conducere din cadrul DGAF face obiectul unei evaluări profesionale, ţinând cont de analiza unor indicatori de performanţă,  care se desfăşoară până la data de 31 martie",  a mai anunţat instituţia.

Anterior, Fiscul anunţase că a redus de la 25% la 5% sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică pentru angajaţii săi, printr-un ordin intrat în vigoare de la 1 martie, pentru că bugetul instituţiei a fost redus cu 4,6% în acest an faţă de nivelul din 2016.

Două ordine semnate de preşedintele ANAF, Bogdan Stan, şi intrate în vigoare la 1 martie anulează sporul de 25% şi introduce un spor de doar 5%, în locul beneficiului anulat.

ANAF precizase că decizia a fost cauzată de lipsa fondurilor.

Datele publicate de Ministerul Finanţelor arată că veniturile bugetului general consolidat au fost în ianuarie de 19,2 miliarde lei, echivalent cu 2,4% din PIB, fiind cu 5,7% mai mici faţă de ianuarie 2016.

Încasările din TVA au înregistrat o scădere dramatică faţă de ianuarie 2016, cu 24,8%.

Pe de altă parte, cheltuielile bugetului general consolidat, de 16,2 miliarde lei, au crescut cu 3,5% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent.

Execuţia bugetară s-a încheiat cu un excedent de 3 miliarde lei (0,37% din PIB), în scădere de la 4,7 miliarde lei (0,62% din PIB) în ianuarie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.