Inspectorii Antifraudã din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) vor monitoriza tranzacţiile online de Black Friday, din acest weekend, a anunţat joi Fiscul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inspectorii Antifraudã din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã (ANAF)  vor monitoriza tranzacţiile on line de Black Friday, din acest weekend, precum şi obligaţiile fiscale care se vor naşte în aceastã perioadã de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vânzãri. În acest context, Direcţia Generalã Antifraudã Fiscalã reaminteşte şi firmelor de curierat cã au obligaţia legalã a verificãrii identitãţii reale a vânzãtorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mãrfurilor", arată ANAF.

Totodatã, ANAF încurajeazã conformarea voluntarã şi le reaminteşte tuturor persoanelor şi firmelor care au avut venituri din vânzãri online cã pot accesa facilitãţile fiscale privind plata obligaţiilor bugetare.  

De la începutul operaţiunii ”Mercur”, inspectorii ANAF au verificat clienţi ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrãri cu plata ”ramburs”, fãrã plata obligaţiilor fiscale aferente, atât persoane fizice care au vândut online en-detail produse achiziţionate angro, cât şi persoane juridice care au achiziţionat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate cãtre cumpãrãtori a cãror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor on line cu livrare direct cãtre cumpãrãtori.

Astfel, în perioada 1 septembrie – 6 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifraudã au finalizat verificările la 233 contribuabili care au efectuat comerţ electronic, fiind identificate abateri pentru sancţionarea cãrora au dispus amenzi şi confiscãri în valoare totalã de 608.157 lei.

De asemenea, au fost calculate impozite şi taxe datorate în valoare totalã de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperãrii creanţelor au fost instituite mãsuri asigurãtorii în valoare totalã de 7,63 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.