Amazon.com îşi va închide depozitele în Franţa cel puţin până la începutul săptămânii viitoare, după ce o instanţă a dispus să limiteze livrările la bunuri esenţiale, cum ar fi alimente şi produse medicale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un document intern trimis sindicatelor franceze înainte de o întâlnire de miercuri după-amiază, Amazon a declarat că intenţionează să închidă cele şase depozite din Franţa, unde lucrează 10.000 de lucrători permanenţi şi interimari, începând cu 16 aprilie până cel puţin pe 20 aprilie.

„Compania este obligată să suspende toate activităţile în toate centrele sale de distribuţie pentru a evalua riscurile inerente ale epidemiei COVID-19 şi a lua măsurile necesare pentru a asigura siguranţa angajaţilor săi în perioada respectivă)”, a anunţat Amazon.

În timpul suspendării, Amazon va accesa o schemă de stat pentru şomaj tehnic, pentru a-şi plăti angajaţii, a explicat grupul în documentul intern.
Filiala franceză a Amazon nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Cel mai mare retailer online din lume se confruntă cu o atenţie din ce în ce mai mare pe ambele maluri ale Atlanticului cu privire la măsurile de sănătate pe care le-a pus în aplicare pentru a-i proteja pe angajaţi de coronavirus, în timp numărul comenzilor online a crescut semnificativ.

Cu majoritatea magazinelor din Franţa închise în timp ce guvernul încearcă să conţină pandemia, închiderea depozitelor va perturba livrările din toată ţara.

O instanţă franceză a decis marţi că Amazon trebuie să efectueze o evaluare mai amănunţită a riscului de contagiune a coronavirusului în depozitele sale şi că ar trebui să restricţioneze livrările între timp.

"Ne-a nedumerit hotărârea judecătorească, având în vedere dovezile aduse în ceea ce priveşte măsurile de securitate puse în aplicare pentru a-i proteja pe angajaţii noştri", a declarat Amazon într-un comunicat.

Grupul a adăugat că va ataca decizia în justiţie.

Cazul a urmat unei plângeri depusă de Union Syndicale Solidaires, un grup sindical francez.
Unele sindicate au cerut închiderea completă a activităţilor Amazon în Franţa, fiind îngrijoraţi cu privire la standardele de sănătate de la centrele de logistică ale companiei, argumentând că sunt prea aglomerate.

Amazon are în prezent aproape 10.000 de angajaţi la cele şase depozite ale sale din Franţa, dintre care 6.500 au contracte permanente.

Cazuri de COVID-19, infecţia asemănătoare gripei provocată de noul virus, au fost raportate în rândul personalului companiei de la cel puţin 19 depozite Amazon din Statele Unite, iar compania a fost ţinta unor proteste de mare anvergură la mai multe depozite americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.