Amazon.com riscă amenzi de până la 12 milioane de ruble (204.000 de dolari) în Rusia, pentru că nu şterge conţinutul pe care Moscova îl consideră ilegal, au relatat marţi agenţiile de presă, în ceea ce ar fi prima penalizare de acest fel pentru gigantul tehnologic din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia a amendat alte câteva firme de tehnologie străine pentru aceeaşi infracţiune, o parte din ceea ce criticii spun că este o campanie mai amplă a Kremlinului pentru a limita influenţa şi acoperirea companiilor de tehnologie occidentale în Rusia.

TASS a citat o instanţă din Moscova care a afirmat că împotriva Amazon au fost întocmite două dosare, ambele referitoare la ”o încălcare a procedurii de restricţionare a accesului la informaţii”, în conformitate cu legislaţia rusă.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”(Amazon) se confruntă cu o pedeapsă sub forma unei amenzi în valoare totală de până la 12 milioane de ruble”, a declarat TASS, care a citat instanţa.

Amazon nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise prin e-mail.

TASS nu a specificat conţinutul care ar fi încălcat legislaţia rusă.

Marţi mai devreme, Tribunalul districtual Tagansky din Moscova a amendat serviciul de streaming al Amazon Twitch cu 4 milioane de ruble pentru că a găzduit un interviu video cu o personalitate politică ucraineană despre care Moscova a spus că ar conţine informaţii ”false”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.