Amazon.com a depăşit săptămâna trecută Microsoft şi a devenit pentru prima oară a treia cea mai mare companie din Statele Unite, în funcţie de capitalizarea de piaţă, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Amazon au crescut miercuri cu 2,6% şi au închis miercuri la un nivel record de 1.451,05 dolari pe unitate. Astfel, capitalizarea bursieră a companiei de comerţ online a crescut cu 17,69 miliarde de dolari, la 702,46 miliarde de dolari, În aceeaşi perioadă, acţiunile Microsoft au avansat cu 1,6%, iar capitalizarea de piaţă cu 10,78 miliarde de dolari, la 699,22 miliarde de dolari.

Amazon a mai depăşit pentru scurt timp Microsoft în timpul tranzacţiilor din 7 februarie, dar a cedat poziţia de lider până la închiderea bursei.

La 31 ianuarie, Microsoft avea un avans de 29,17 miliarde de dolari faţă de Amazon, cu o capitalizare de 731,56 miliarde de dolari faţă de 702,39 miliarde de dolari, când acţiunile Microsoft au atins un nivel record. Dar acţiunile Amazon au scăzut mai puţin decât cele ale Microsoft, iat apoi au crescut mai mult.

După ce a raportat rezultate trimestriale peste aşteptări la începutul lunii februarie, Amazon a anunţat că va colabora cu JP Morgan Chase şi cu Berkshire Hathaway, compania miliardarului Warren Buffett, pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale a angajaţilor.

Amazon a mai anunţat că va începe să ofere livrarea gratuită, în două ore, a comenzilor la Whole Foods, prin intermediul serviciului Prime Now.

Investitorii par totodată foarte interesaţi de posibile proiecte mai mari ale Amazon, în urma informaţiilor din presă potrivit cărora retailerul este interesat să se implice în afacerile de aprovizionare a spitalelor, prin înfiinţarea propriului sistem de livrări, şi în proiectarea unui cip pentru inteligenţa artificială, pentru a accelera timpul de răspuns al produselor sale controlate vocal.

Microsoft, pe de altă parte, a raportat rezultate peste aşteptări aferente trimestrului al doilea fiscal, după închiderea tranzacţiilor din 31 ianuarie, La începutul săptămânii trecute, compania a anunţat că va colabora cu startup-ul educaţional Chlakup.

Acţiunile Amazon au scăzut cu până la 7,7% în perioada 31 ianuarie-9 februarie, iar ulterior au crescut cu 8,3%. Titlurile Microsoft au scăzut cu până la 10,5% în intervalul 31 ianuarie-8 februarie, iar apoi au avansat cu 6,8%.

În schimb, indicele Dow Jones a scăzut cu 4,8% în această lună, iar indicele Nasdaq 100, din care fac parte cele mai mari companii de tehnologie, a pierdut 4%.

Amazon este încă mult în urma Alphabet, compania mamă a Google, care ocupă locul al doilea, cu o capitalizare de piaţă de 745,47 de miliarde de dolari. Primul loc este deţinut de Apple, care are o capitalizare de 849,24 miliarde de dolari.

Jeff Bezos, fondatorul, directorul general şi cel mai mare acţionar al Amazon, a devenit cel mai bogat om din lume în urmă cu mai multe luni, depăşindu-l pe fondatorul Microsoft, Bill Gates. Bezos are în prezent o avere de circa 118 miliarde de dolari, iar Bill Gates de 90,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

La 31 decembrie, Jeff Bezos deţinea 78,9 milioane de acţiuni Amazon, respectiv 16,3% din titmpuri, potrivit celor mai recente date raportate la Comisia ameriană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC). În condiţiile în care acţiunile Amazon au crescut cu 24,1% în acest an, Bezos ar putea fi mai bogat cu 22,2 miliarde de dolari în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.