Alten, subsidiara locală a grupului de origine franceză şi una dintre cele mai importante companii de consultanţă în IT şi inginerie, vrea să angajeze în acest an 100 de specialişti în IT şi inginerie pentru birourile din România, astfel să ajungă la 730 de angajaţi, a anunţat marţi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Alten, subsidiara locală a grupului de origine franceză şi una dintre cele mai importante companii de consultanţă în IT şi inginerie, susţine că anul pe care îl traversăm este unul foarte bun pentru industria IT&C. De altfel, datorită forţei de muncă super calificate, România livrează, astăzi, proiecte la cel mai înalt nivel. Compania are în plan să ajungă la peste 730 de angajaţi, în 2021, în urma unei acţiuni de recrutare a 100 de specialişti în IT şi inginerie pentru birourile din ţară”, se arată în comunicatul transmis de companie.

Potrivit reprezentanţilor companiei, dinamica proiectelor ultimelor luni, precum şi optimismul precaut al clienţilor sunt indicatori favorabili, care anunţă un an bun pentru întreaga industrie IT&C. “Pandemia a forţat deja companiile din regiune să îşi schimbe perspectiva şi modelul de business, ceea ce a impulsionat cererea de suport şi consultanţă pentru zona de cercetare şi dezvoltare (R&D)”, au completat reprezentanţii Alten. 

„Partea de Research & Development (R&D) este una extrem de dinamică, chiar şi în momente de criză, cum este aceasta pe care o parcurgem, deoarece determină angajaţii să inoveze în mod constant. Este, practic, responsabilitatea lor să dezvolte, pentru viitor, soluţii noi, alternative, eficiente şi viabile pentru industrii foarte competitive, precum este industria auto, de exemplu”, a declarat directorul general al Alten România, Lidia Pleniceanu.

Reprezentanţii Alten sunt de părere că proiectele desfăşurate în ultimele luni vor convinge tot mai multe companii globale să capete şi mai multă încredere în România şi, fie le vor încuraja alocarea de noi investiţii la cele deja existente, fie să contribuie cu unele noi. 

De altfel, ritmul alert de digitalizare va permite anularea distanţelor fizice şi va conduce la o flexibilitate a proceselor, nemaiîntâlnită până acum. „Dacă cele două tendinţe s-ar concretiza, am putea vedea oportunităţi importante pentru noi, ca ţară şi companie”, arată Pleniceanu. 

„Pentru 2021 ne-am propus să angajăm cel puţin 100 de noi specialişti. Odată cu această acţiune sperăm să raportăm, din nou, o creştere de două cifre a afacerilor”, subliniază reprezentanta Alten România despre planurile de recrutare ale companiei pentru acest an.

Lider mondial în inginerie şi consultanţă tehnică, grupul francez ALTEN desfăşoară proiecte de cercetare şi dezvoltare pentru companiile de top din toate sectoarele industriale, telecomunicaţii şi servicii din întreaga lume. La sfârşitul anului 2019, Alten România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 25 milioane de euro (121 milioane lei lei). 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.